خواص درمانی طالبی: طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است و مملو از بتاکاروتن بوده که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. شاید اگر از خواص درمانی فراوان طالبی مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.در این مقاله با خواص درمانی طالبی در درمان برخی بیماریها آشنا می شویم . شفاکلینیک ، مرکز تخصصی درمان بیماریهای نشیمنگاهی از جمله درمان بواسیر ، درمان شقاق ( درمان فیشر ) ، درمان کیست مویی ، درمان فیستول ، درمان توده های ناحیه تناسلی ، درمان زگیل تناسلی به طور تخصصی و بدون درد و بیهوشی می باشد.
نوع گیاه طالبی:
طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیارمحبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال ۱۷۰۰ میلادی کاشت شده است.
طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو است. گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوه های پرآب فصل تابستان است.
بخش مورد استفاده طالبی:
قسمت های مورد استفاده طالبی عبارتند از:میوه و تخم میوه.
خواص درمانی طالبی:
اشتها آور و خنک کننده
مدر و پاک کننده مجاری ادراری
ملین و لطیف کننده پوست
ضد سوءهاضمه و باز کننده عروق
خرد کننده سنگ کلیه و درمان بواسیر
افزایش قوه بینایی
کاهنده فشار خون
بیشتر بخوانید:خواص گیاه مخلصه
موارد استفاده طالبی در طب سنتی:
طبع طالبی گرم و تر می باشد. طالبی حاوی مقادیر بالای ویتامین C، ویتامین A، ویتامین های B به ویژه تیامین (B1)، نیاسین (B3)، پانوتنیک (B5) و پیریدوکسین (B6) و مواد معدنی از جمله پتاسیم، کلسیم، روی، آهن، فسفر، مس و منگنز می باشد. به گفته اطباء قدیم طالبی در درمان بیماری نقرس،رماتیسم، کمخونی، بواسیر و بیماریهای کبد موثر است. و همچنین از چین و چروک و ریزش مو جلوگیری میکند و باعث دفع سمومات از بدن می شوند.گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست نیز موثر است.
طریقه مصرف طالبی:
طالبی را می توان برای تهیه آب طالبی، فالوه طالبی، انواع آبمیوه با طلبی، سالاد میوه، بستنی، شیرینی و انواع دسر با طالبی استفاده کرد.
ارزش غذایی طالبی(صد گرم):
کالری : ۳۶
قند : ۸ گرم
چربی : ۰٫۱ گرم
پروتئین : ۰٫۵ گرم
کربوهیدرات : ۹ گرم
فیبر : ۰٫۸ گرم
نه خاصیت جادویی آب طالبی:
- آب طالبی حاوی مقادیر بالایی فیبر محلول است که به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.
- کلسیم موجود در آب طالبی باعث تقویت استخوان ها و دندان ها می شود.
- فیبر نامحلول موجود در آب طالبی به هضم غذا کمک می کند، نوشیدن یک لیوان آب طالبی می تواند فورا یبوست و نفخ را درمان کند.
- پتاسیم موجود در آب طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در افراد می شود.
- مطالعات نشان داده که نوشیدن یک لیوان آب طالبی ۳۴ درصد از نیاز بدن به ویتامین C را تامین می کند، این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی دارد.
- آب طالبی همه ی مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای رشد جنین را در دوران بارداری تامین می کند.
- محتوای ویتامین C موجود در آب طالبی، سطح کلاژن پوست را افزایش می دهد و به این ترتیب به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.
- لوتئین و زاکسانتین موجود در آب طالبی باعث بهبود بینایی شده و خطر ابتلا به آب مروارید و عفونت چشم را کاهش می دهد.
- افرادی که می خواهند وزن کم کنند، می توانند هر روز یک لیوان آب طالبی بنوشند، چون به پاکسازی کولون و دفع چربی کمک می کند.
درمان بیماری سنگ کلیه با طالبی:
طالبی یک دیورتیک طبیعی است و با افزایش ادرار به دفع سموم بدن کمک می کند. مصرف منظم طالبی هر روز صبح به حفظ سلامت کلیه کمک کرده و سنگ کلیه را درمان می کند.
جوان سازی پوست با ماسک طالبی:
برش های نازکی از طالبی را بر روی پوست صورت و گردن خود گذاشته و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب سرد شستشو بشویید.نصف یک خیار را با ۲ تکه کوچک طالبی و یک سفیده تخم مرغ در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. مواد را بر روی پوست صورت بمالید و ماساژ دهید، بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
تقویت و افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو با طالبی:
بتا کاروتن و ویتامین A موجود در طالبی باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.کمبود ویتامین های B یکی از علل اصلی ریزش مو هستند، طالبی حاوی مقادیر بالایی انواع ویتامین های B از جمله فولیک اسید می باشد که برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.
فواید طالبی برای جنین و زنان باردار:
مقادیر بالای ویتامین C موجود در طالبی باعث تقویت سیستم ایمنی زنان باردار شده و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونت های باکتریایی پیشگیری می کند. پتاسیم موجود در طالبی باعث کاهش فشار خون بالا در دوران بارداری شده و از ابتلا به پره اکلامپسی پیشگیری می کند. فولات موجود در طالبی برای پیشگیری از نقص لوله عصبی که باعث معلولیت های مادرزادی در مغز (مانند انزانفالی) و نخاع (مانند اسپینا بیفیدا) در جنین می شود، مفید است.
مضرات طالبی:
طالبی حاوی فروکتوز است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش قند خون افراد دیابتی و چاقی و افزایش وزن شود. طالبی می تواند در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک مانند بثورات، اسهال، خس خس سینه، خارش دهان و حالت تهوع شود. طالبی یکی از میوه هایی است که پوست آن حاوی مقدار زیادی سم و حشره کش می باشد، بنابراین مطمئن شوید که طالبی ارگانیک خریداری می کنید.
چگونه یک طالبی خوب بخریم؟
برای خرید یک طالبی خوب و رسیده، با کف دست به آن ضربه بزنید باید یک صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. یکی دیگر از روش ها برای انتخاب طالبی خوب و شیرین بررسی پوست آن می باشد، طالبی رسیده و شیرین پوستی زبر دارد.سر طالبی خوب و شیرین نرم می باشد.خطوط پوست طالبی خوب و شیرین سبز کمرنگ است.
توصیه مهم درباره ی طالبی!
مصرف زیاد طالبی برای بیماران دیابتی، ورم روده و سوءهاضمه ضرر دارد و موجب نفخ روده، معده و درد معده می گردد. همچنین بهتر است طالبی را قبل از هر غذای اصلی بخورید چرا که همراه با غذا باعث سوء هضم شدید می شود. دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه هایی مثل خربزه و طالبی دریافته اند که پوست این میوه ها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوه ها بسیار توصیه می شود.